SamledeKvinder_TITEL02kb without questionmark

KENDER DU HENDE

KENDER DU HENDE er et inspirerende og underholdende læringsunivers målrettet 0.-6. klasetrin. Universet består af seks korte animationsfilm, der sætter fokus på en række markante danske kvinder, som har været med til at ændre og sætte sig præg på vores fælles Danmarkshistorie.

 

Filmene er samlet i en web-app, som kan tilgås på mobil, tablet og computer. Via appen kan børnene gå på en lærerig skattejagt efter seks plakater – en for hver kvinde – med hver sin unikke QR-kode, som leder direkte ind til den respektive kvindes spændende historie.

 

De seks små portrætfilm kan også ses i dialogisk visningsformat, hvor børnene via indlejrede refleksionsspørgsmål inviteres til undren, stillingtagen og dialog om kvinderne, historien, samtiden og relaterede emner såsom kønsroller, ulighed, samfundsnormer mm. mens de i fællesskab ser filmene.

 

KENDER DU HENDE giver børn i 0.-6. klassetrin et indblik i, hvordan vores samfund så ud engang, og hvordan det er kommet til at se ud, som det gør i dag. Vi sætter fokus på de ildsjæle, der har haft en drøm, og som har haft modet og viljen til at turde gå efter den. Og gennem underholdende og informativ visuel formidling af de markante danske kvinders historier, inspireres den nye generation af kommende ildsjæle til at gøre det samme.